מי אנחנו

מאז הקמתה בשנת 1982 ממלאת האגודה הישראלית למעשה טלאים (IQA ) תפקיד מרכזי בקידום עבודת הטלאים בישראל. המאמצים והפעילות הנרחבת של ה־IQA בעשורים האחרונים, יחד עם ההתעניינות הישראלית הגוברת באומנות הטקסטיל, הציבו היטב את סגנון האמנות המסורתית הזו במנעד האמנותי והתרבותי של המדינה.

לאגודת IQA כ־200 חברות רשומות, החל מוותיקות שעבורן עבודת הטלאים היא תחביב לכל החיים, חברות חדשות נלהבות לגלות בשקיקה את העולם הקסום של עיצובי בד. בנוסף, מספר חברות IQA הן אמניות שהפכו את התשוקה שלהם לטלאים ולאמנות בדים למקצוע במשרה מלאה.

אגודת IQA מציעה לחברות מגוון רחב של פעילויות, כולל סדנאות והרצאות של מומחיות בתחום מישראל ומרחבי העולם. בתקופת הקורונה החלה האגודה לקיים סדנאות באמצעות ה-ZOOM . בנוסף מקיימת האגודה תערוכה שנתית, אשר מעוררת עניין והתלהבות בחוגי האמנות בישראל ומושכת קהל רב מכל רחבי הארץ. עלון חודשי של ה־IQA מופץ ומשמש לחיבור, חינוך ויידוע של קהילת המטליאות בישראל.

כמיטב מסורת התפירה, המטליאות הישראליות נפגשות גם בקבוצות אינטימיות ביישוביהן כדי לחלוק מידע ורעיונות, לשתף עצות ולהתרועע. לעתים קרובות מתקיימים פרויקטים של הקהילה למטרות צדקה, כאשר חברות הקבוצה מאגדות את האנרגיות, הכישרונות והמשאבים שלהן לטובת הזולת.

מטליאות ישראליות רבות נוסעות בקביעות לחו"ל כדי להשתתף בסדנאות ותערוכות בינלאומיות, לשפר את כישוריהן האישיים ולחלוק את כישוריהן היצירתיים עם אמנים אחרים, וכתוצאה מכך נוצרו קשרים אישיים ומקצועיים קרובים עם מטליאות ומטליאים בכל רחבי העולם.

אמניות הטלאים הישראליות ניסחו את הנרטיב הייחודי שלהן על פי מסורות עשירות ומורשת עתיקה, כמו גם מהחדשנות הנועזת והתוססת של החיים הישראליים העכשוויים, וכל זאת באמצעות בד, קומפוזיציה וצבע. הישגיהן זכו בפרסים וקיבלו ביקורות נלהבות של אמנים, אוצרים ואספנים בקהילת הטלאים הבינלאומית.

האגודה גאה להמשיך במאמצים לכבד אמניות מחוננות אלה ולכל המטליאות הישראליות המסורות שלנו, שלהתלהבותן, כישרונן ולאנרגיות שלהן אין גבול.

מי ייתן ונזכה להמשיך להטמיע ולהרחיב את מסורת עבודת הטלאים בארץ.
נכתב ע"י אליז שזר, עודכן ע"י הועד 2022